tiistai 21. elokuuta 2012

Puheenjohtajan palsta


Halikon Löfgrenien Sukuseura ry:n Puheenjohtajan palsta

28.5.2012 
Yhtä ja toista on taas tapahtunut edellisen Lehdykän ilmestymisen jälkeen. Monet sukuseuran piiriin kuuluvat nuoret ovat ahertaneet opintojensa parissa, muu väki työpaikoillaan, armeijassa tai eri harrastuksissaan. Kesän korvalla olemme saaneet tietoa uusista ylioppilaista, ammattiin valmistumisista ja työpaikkojen löytymisistä. Toivottavasti kaikki menestyvät elämässään, eikä kukaan syrjäydy. Koetetaan pitää toisistamme huolta. Sukuseura voi parhaimmillaan olla väline, jonka puitteissa jokainen voi saada äänensä kuuluville ja ajatuksensa toisten tietoon.

Sukukokouksessa sovittu seuran sääntöjen muutos on ilmoitettu yhdistysrekisteriin, kunniakirjat on luovutettu ja oma domain halikonlofgrenit.fi hankittu. Ville Elomaa tekee uusia kotisivuja osoitteeseen www.halikonlofgrenit.fi. Lämpimät kiitokset Marko Poikelalle, joka monta vuotta piti yllä vanhoja kotisivuja! Postilaatikot info@halikonlofgrenit.fi, lehdykka@halikonlofgrenit.fi ja webmaster@halikonlofgrenit.fi on otettu käyttöön. Muotoa puheenjohtaja@halikonlofgrenit.fi olevat postiosoitteet on avattu myös varapuheenjohtajalle ja sihteerille.

Sukuseuran hallitus on päättänyt, että seuraava sukukokous pidetään Kustavin Lomavalkamassa lauantaina 23.8.2014. Matka on monelle hiukan pitkä, mutta merelliset maisemat ovat näkemisen arvoiset ja hintataso edullinen, joten Kustaviin kannattaa tulla. Siellä on kaikki palvelut edullista majoitusta myöten.

Sosiaalinen media muodostuu ajan mittaan yhä tärkeämmäksi sukuseuran toiminnassa. Kotisivujen lisäksi meillä on Facebookissa ryhmä Halikon Löfgrenien Sukuseura ry, jossa on Facebookin muutostoimenpiteiden takia nyt vain neljä osallistujaa. Erik Johan Löfgrenillä on julkkissivut, joiden kuva-albumeista löytyy mm. Erikin maalaamien taulujen kuvia. Toivon, että joku aktiivinen nuori avaa Facebookiin yhtyesivut vaikka nimellä Löfgrenit ja Blomgrenit. Siitä voisi kehittyä huomattava yhteydenpitoväline suvun nuorille. Yhtyesivu siksi, että yhdistyksille ei ole omaa sivustoformaattia.

Toinen mahdollinen uusi foorumi voisi olla sivusto lofgrenitjablomgrenit.blogspot.com. Siinä on se etu, että sivuille ei tarvitse kirjautua niin kuin Facebookiin. Sivuille voi kuitenkin laittaa tekstiä ja kuvia ja niiden kommentteja. Tähänkin ideaan voisi joku nuori tarttua ja kehittää tästä paljon käytetyn sivuston. Sivusto erikjohanlofgren.blogspot.fi on jo olemassa.

Toivotan kaikille hauskaa ja antoisaa kesää ja aktiivista syksyä! Nähdään sieniretkellä Halikossa lauantaina 8.9. kello 12! Lähettäkää juttuja, kuvia, piirustuksia ja henkilöuutisia Lehdykkään!

21.82012
Aloitin eilen Susanna Albertina Blomgrenin Facebook-sivujen tekemisen. Valitsin sivujen tyypiksi Julkisuuden henkilön. Ammatti piti valita pitkästä listasta, jossa ei ollut yhtään Susannalle sopivaa. Niinpä valitsin ammatin Opettaja. Kun minusta henkilön profiilikuva pitää olla sivulla, skannasin kuvat sukukirjasta ja laitoin Susannan kuvaksi hänen pojantyttärensä Edlan kuvan. Tein sitten albumin Anders Wilhelm Blomgren jälkeläisineen ja albumin Karoliina Wilhelmiina Koivisto jälkeläisineen. Tarkoitus on laittaa sivuille kuvia Blomgrenin sukuhaaran ihmisistä, taloista, hautakivistä ym samaan tapaan kuin Erik Johan Löfgrenin Facebook-sivuilla jo on. 

Facebook vaatii nyt, että sivuille pitää löytyä 50 tykkääjää. Tässä meillä riittää haastetta. Mistä löydämme 50 ystävää, tuttavaa ja kyläläistä, jotka menevät Susanna Albertina Blomgrenin sivulle ja klikkaavat Tykkää ruutua? Lisäksi tarvitsemme kuvia ja tarinoita ym.

En tiedä, miksi Facebook poisti jäsenet Asta Vuoren perustamasta ryhmästä Halikon Löfgrenien Sukuseura. Kun katsoo muita vastaavia ryhmiä, näyttää siltä, että niihin on tullut jäseniä uudelleen. Toivottavasti mekin saamme sinne takaisin runsaasti jäseniä, jolloin se voisi toimia nopeana tiedotuskanavana.


Terveisin  Tero Elomaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti